CAMPIONAT DEL MÓN 3D A LAC LA BICHÉ, CANADÀ

Lac La Biché, del 2 al 7 de setembre de 2019

El Campionat del Món 3D donava el tret de sortida el passat 2 de setembre a Lac La Biché, localitat canadenca que acull l’emblemàtica competició internacional fins el 7 de setembre.

L’equip nacional RFETA compta amb un total de 16 representants de totes les categories. Rosa Miñano i David Garcia, que després d’una intensa temporada  esportiva, superaven el 29 de juliol el darrer classificatori que els porta a ser seleccionats pel Campionat del Món. Els esportistes catalans formen part de l’expedició RFETA en la modalitat d’arc Nu, tant a nivell individual com per equips.

 •  ARC NU MASCULÍ David García, Ricardo García i Cristian Pérez
 •  ARC NU FEMENÍ Rosa Miñano i Mª Luz Carrión

   

 • ARC COMPOST MASCULÍ Jorge Sacristán
 • ARC COMPOST FEMENÍ Mª Victoria Linares i María Parra

   

 • LONGBOW MASCULÍ Miguel Angel Ferrero i Miguel Ángel Martínez
 • LONGBOW FEMENÍ Encarna Garrido i Ana Leache Resano

   

 • ARC INSTINTIU MASCULÍ Juan Gómez, Antonio Hernando y Guillermo Robles
 • ARC INSTINTIU FEMENÍ Mª Beatriz Ardoiz

 Aquesta edició ha aconseguit reunir als 313 millors esportistes de la disciplina 3D, de 25 països d’arreu del món. El dilluns dia 2 iniciava la jornada d’entrenaments oficials, i a partir del 3 de setembre l’intensa lluita per les medalles.

En aquesta ocasió els catalans no han aconseguit la medalla, però han lluitat la competició amb deteniment i molt bon nivell, aconseguint posicions finals molt satisfactòries.

Els catalans van superar amb molt d’èxit els classificatoris del dimarts 3 i dimecres 4. Rosa Miñano finalitzava la jornada situant-se en 3ª posició del rànquing amb 842 punts, i David Garcia en 3ª posició classificatòria i 901 punts.  

El dijous 5 de setembre iniciaven les eliminatòries, una fase que resultaria decisiva. Miñano feia una pas més en les eliminatòries superant a l’Eslovena Andreja Izgorsek amb un 55:54. Durant el torn contra la sueca Lina Bjorklund, cau eliminada amb un 52:57, però l’esforç i el bon nivell durant tota la competició posiciona la catalana en 5ª posició del món en Arc Nu Femení. Enhorabona Rosa!

D’altra banda, David Garcia afrontava les eliminatòries amb un dur enfrontament contra John Demmer, i per tant sols un únic error de distància perd contra el Nord-Americà 57:59. Però l’arquer català es posiciona en 10ª posició del món d'arc Nu, sent un resultat molt satisfactori. Enhorabona Campió!

Finalment, la fase per equips va ser també molt favorable. L’equip femení format per les arqueres Encarna Garrido, Rosa Miñano i Maria Parra es posiciona en 5ª posició, amb una puntuació de 2298 punts. L’equip masculí representat per Miguel Angel Martínez, David Garcia i Jorge Sacristan finalitzava en 6ª posició i 2583 punts.

Moltes felicitats a tots i totes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.