L’ESTACIÓ DEL NORD DE BARCELONA, L’ESCENARI DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE TIR EN SALA 2021/2022

 

L’Estació del Nord de Barcelona es converteix durant el cap de setmana en l’escenari de la 54ª edició del Campionat de Catalunya de tir en Sala 2021/2022 i Open Internacional Indoor Catalonia, la cita esportiva més important de la temporada catalana del tir amb arc d’indoor organitzada per el Club Arc Montjuïc i la Federació Catalana de Tir amb Arc.

La sala, ubicada al carrer Nàpols de Barcelona, obria les seves portes el dissabte 15 de gener per acollir als 200 esportistes que durant el cap de setmana s’han desplaçat fins a la capital catalana per a disputar la competició que posa el punt i final a la temporada 2021/2022 de la lliga autonòmica de tir en sala.

“Enguany celebrem ja la 54ª edició d’un campionat que s’ha convertit en una cita ben assenyalada a l’agenda esportiva del gener i que els arquers catalans esperen cada any amb molta il·lusió”, explica Antoni Mesas, President de la Federació Catalana de Tir amb Arc. “Aquest campionat sempre és un gran repte, i poder tornar a gaudir-lo a Barcelona creiem que és una oportunitat per a donar impuls a l’esport català, davant les circumstàncies actuals i excepcionals que ens toca viure” diu el President.

Patricia von Arend, presidenta del Club Arc Montjuïc considera que que “a poc a poc han de tornar aquest tipus de competicions”, i ha volgut manifestar lanecessitat que els Ajuntaments ajudin un esport minoritari com és el tir amb arc i estiguin disposats a deixar als clubs les instal·lacions necessàries per dur a terme competicions d’aquest tipus més habitualment”.

La competició va poder comptar també amb la presència de Jordi Sans,  representant de la UFEC que va assistir a l'acte per a donar suport a l'esport català.

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ DURANT LA DOBLE JORNADA DE COMPETICIÓ

Durant els dos dies de competició els esportistes d’indoor de totes les categories de les sis divisions d’arc, s’han disputat el títol de campió i campiona de tir en sala, de la temporada esportiva 2021/2022. Dissabte a la tarda va ser el torn de les divisions d’arc Nu, Estàndar, Longbow i Instintiu. I Diumenge al matí competia el torn de les divisions d'arc Recorbat i Compost.

 

Una de les característiques de les competicions d’indoor és que totes les divisions tiren a la mateixa distància, concretament a 18 metres, a diferència d'altres modalitats on les distancies són variables. En tot cas, sempre amb un màxim de quatre participants per diana que s’enfronten a una primera fase classificatòria de la competició, per a passar posteriorment a la fase final i torn d’eliminatòries.

La dimensió i disposició del paper de les dianes és el que pot variar segons l’arc, i el temps de tir que es disposa per a tirar tres fletxes, una altre particularitat de les competicions de tir amb arc en sala, és de 120 segons que poden semblar segons la divisió, bastant escassos. Així que la temprança dels atletes serà la que sempre decideix finalment, qui alça els títols de campions i campiones de Catalunya.  

 
programa de la competició

DISSABTE 15 DE GENER

Classificatori Torn 1 - Arc Instintiu, Nu, Estàndard

14:45-15:15h.  Torn-1

15:15-16:35h.  Distància 1

16:45-18:05h.  Distància 2

 

Finals Torn-1

18:30-19:30h.  Eliminatòries

 

Lliurament de premis

19:30-20:30h.

 

DIUMENGE 16 DE GENER

Classificatori Torn 2 - Arc Recorbat i Compost

08:45-09:15h. Torn 2

09:15-10:35h.  Distància 1

10:45-12:05h.  Distància 2

 

Finals Torn-2

12:30-13:30h.  Eliminatòries

 

Lliurament de premis

13:30-14:30h.

 

Donem l’enhorabona a tots els participants, i molt en especial als Campions i Campiones del 54è Campionat de Catalunya de tir en sala 2021/2022. Esperem que hagueu gaudit d’aquest campionat i us esperem el proper hivern amb més tir en sala.  

I agraïm al Club Arc Montjuic i a tot l’equip de voluntaris i col·laboradors, la seva gran implicació en l’organització d’aquesta competició. La tasca ha estat excel·lent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.