1ª NIT DE L’ARC CATALÀ I 70è ANIVERSARI DE LA FEDERACIÓ

Barcelona, 8 de març de 2019

El 8 de març es celebrava la 1ª Nit de l'Arc Català, a la Sala David Moner de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. L’acte ha tingut l’honor de comptar amb la presència de Sr. Vicente Martínez Orga, President de la Federación Espanyola de Tir amb Arc, i del Director de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, el Sr. Jordi Sans i Juan.  

Inaugurada aquest any, aquesta 1ª edició de la Nit de l’Arc Català celebrava el 70è aniversari de la Federació Catalana de Tir amb Arc, i com a un homenatge molt especial a entitats, institucions, esportistes i un recull de persones transcendentals que han fet possible que 70 anys després a la constitució de la nostra Federació, puguem ser avui i aquí, celebrant els èxits assolits en allò que més estimem, el tir amb arc.

Com a guardonats d’honor, reconeixíem a Unió de Federacions Esportives de Catalunya el seu compromís amb i per l’esport català; al Club Arquers de Catalunya i a l’Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore com a entitats pioneres i peces fonamentals que són per l’origen de la Federació Catalana; i a tots els presidents que vam poder reunir, tals així com Ricard Gil Lombarte, Josep Gregori Font, Jose Javier Océn Gonzalez i Francesc Altarriba Garcia, i en motiu a tota la seva dedicació i contribució en fer avançar, mandat rere mandat, la nostra historia federativa.

També vam poder guardonar a Elia Canales Martin amb el reconeixement a la millor projecció esportiva, tant per tots els seus èxits, com pel simbolisme que aquesta arquera representa per l’esport femení i el futur del tir amb arc. El reconeixement a la millor trajectòria federativa, per la seva lleialtat i una aportació transcendental per a l’entitat, fou per a Angelo Gil Falcó; i el reconeixement a la Projecció Internacional va ser per al jutge internacional David Garcia Catalan, amb més d’una vintena d’actuacions internacionals i per l’èxit que suposa haver aconseguit arribar aquest any a l’event test “Ready Steady Tokyo”.

El reconeixement per tota la contribució i compromís amb l’esport adaptat va ser per a Josep Lluis Amador Núñez; i Jordi Lorenz Jornalet fou guardonat amb el reconeixement a l’arquer amb més medalles UFEC consecutives, que aconsegueix un total de 28 medalles entre els anys 2001 i el 2016.

El reconeixement a la Promoció Esportiva fou per al Club Arc Montjuic; i el guardó a la col·laboració imprescindible per a Anna Vivó Cortadella.

També vam poder guardonar a Pere Coll Bruach, com a un dels arquers i federats més fidels d’aquesta casa, que des del 1967 no s’ha desvinculat mai del nostre esport i que avui es converteix en l’esportista més veterà del nostre esport; i a Artur Virgili de la Torre, amb el reconeixement a l’arquer amb més de 50 anys de llicència i com el gran referent que és del tir amb arc, a les terres de ponent.

Rosa Beltran Prat i Enric Sanllehí Fustagueres, Carme Atienza del Castillo i Vicenç Monguillot Rodriguez, i MªAngels Martinez Ruiz i Juli Amat Bertran van recollir els seus guardons com a parelles mítiques del tir amb arc, i per tot el que representen plegats, pel treball en equip, la cooperació i el suport mutu.

Com a darrera i part final de l’acte, vam entregar els reconeixements esportius a tots i totes les arqueres catalanes que durant la temporada 2018 van aconseguir pujar al pòdium en campionat mundials, campionats d’Europa i campionats nacionals; i en reconeixement a tots i totes pel seu esforç, la constància i per l’èxit que tot aquest conjunt suposa per l’esport català.

Foren guardonades com a esportistes Internacionals les arqueres Julia Galera de Felipe, Maria Pitarch Laguna, Rosa Miñano Miquel i Cristina González Núñez, i al subcampió del món, David Garcia Fernandez, que disputa una exitosa temporada esportiva al llarg del 2018.

El reconeixement esportiu als medallistes nacionals més menuts va ser per a Noa Catalan Lopez, Lucia Ramos Valiente, Pol Moyés Ulloa, Biel Lopez Vidal, Ruben Ortega Batista i Ruben Rubio Saez.

I finalment, el reconeixement als esportistes que aconsegueixen l’or en campionats nacionals va ser per Sergi Cebrian Pujol i Miquel Angel Pifarré Trujillo; com a medallistes de plata Marta Gimeno Bonells, Aina Maria Socias Roselló, Josep Pla Aymerich, i Cesar Gómez Serra; i com a medallistes nacionals de bronze, Mª Luz Javier Campos, Ester Semis Astier, Mª José Jimenez Fortea, Lucia Rodriguez Coutado, Sebastià Juanola Codina i Juan Pedro Serrano Manzano.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.